Hozzávalók:
Tésztához:
9 tojás,
30 dkg kristálycukor,
2 - 2 csomag vaníliás, csokis, epres ( vagy puncs ) pudingpor,
1 csomag sütőpor.
Krémhez:
1 ráma,
20 dkg porcukor,
3 tojássárgája,
fél dl rum,
2 csomag vaníliás pudingpor,
4 evőkanál kristálycukor,
fél liter tej.
Tetejére:
3 tojássárgája,
15 dkg porcukor,
csokoládéreszelék.
Elkészítése:
Először 3 tojásfehérjét gőz fölött 10 dkg kristálycukorral felverünk. A sárgáját óvatosan belekeverjük, majd az egyik pudingport, és egy kávéskanál sütőport.
Állandó keverés mellett belekeverjük a habba. Tepsibe tesszük és azonnal előmelegített sütőben megsütjük.
Ugyanígy készítünk el még két tésztalapot a másik kétféle pudingporral is.
A krémhez a vajat kiverjük a porcukorral, utána a 3 tojássárgáját, valamint a fél dl rumot keverjük bele. A két vaníliás pudingport összekeverjük a kristálycukorral, illetve a fél liter tejjel.
Állandó keverés mellett sűrűre főzzük, majd hidegre hűtjük.
A vajkrémet kanalanként belekeverjük a pudingba, ezzel kenjük meg a lapokat.
Végezetül a 3 tojásfehérjét felverjük gőz fölött a porcukorral, a tésztára simítjuk, ezt követően csokireszeléket szórunk rá.
Megjegyzés:
Ez a recept az alapja a Kakaós rumos szelet receptnek.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése