Puncskocka recept

2009. márc. 28. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
Tésztához: 9 tojás, 30 dkg kristálycukor, 2 - 2 csomag vaníliás, csokis, epres ( vagy puncs ) pudingpor, 1 csomag sütőpor.
Krémhez: 1 ráma, 20 dkg porcukor, 3 tojássárgája, fél dl rum, 2 csomag vaníliás pudingpor, 4 evőkanál kristálycukor, fél liter tej.
Tetejére: 3 tojássárgája, 15 dkg porcukor, csokoládéreszelék.


Elkészítése:
Először 3 tojásfehérjét gőz fölött 10 dkg kristálycukorral felverünk. A sárgáját óvatosan belekeverjük, majd az egyik pudingport, és egy kávéskanál sütőport.
Állandó keverés mellett belekeverjük a habba. Tepsibe tesszük és azonnal előmelegített sütőben megsütjük.
Ugyanígy készítünk el még két tésztalapot a másik kétféle pudingporral is.
A krémhez a vajat kiverjük a porcukorral, utána a 3 tojássárgáját, valamint a fél dl rumot keverjük bele. A két vaníliás pudingport összekeverjük a kristálycukorral, illetve a fél liter tejjel.
Állandó keverés mellett sűrűre főzzük, majd hidegre hűtjük.
A vajkrémet kanalanként belekeverjük a pudingba, ezzel kenjük meg a lapokat.
Végezetül a 3 tojásfehérjét felverjük gőz fölött a porcukorral, a tésztára simítjuk, ezt követően csokireszeléket szórunk rá.


Megjegyzés:
Ez a recept az alapja a Kakaós rumos szelet receptnek.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel