Rákóczi túrós lepény

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
15 dkg liszt, 10 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1-2 ek. víz, pici só.
Töltelék: 35 dkg túró, 10 dkg cukor, 3 dkg búzadara, l cs vanília, 3 tojássárgája, 5 dkg mazsola.
Hab: 3 tojás fehérje, 15 dkg kristálycukor 2 ek. piros lekvár.

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit nyújtható tésztává gyúrjuk. Kinyújtjuk, tepsiben félig megsütjük. A töltelék anyagait összekeverjük. Lekvárral vékonyan megkenjük a félig megsült tésztát, elterítjük rajta a túrós tölteléket, majd visszahelyezzük a sütőbe. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a túróra nyomunk sima csöves nyomózsákból csíkok formájában. Porcukorral megszórjuk, majd visszatesszük a sütőbe legalább 15 percig, miután megsült, lekvárral csíkokat húzunk a habcsíkok közé.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel