Tojásfehérjéből muffin

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék: , ,
Tojásfehérjéből muffin, tejtermék mentes sütemény, csokoládéval, apróra vágott mogyoróval, aszalt gyümölccsel vagy valamilyen gyümölcs befőttel.
Tojásfehérjéből muffin
Hozzávalók:
1 egész tojás, 15 dkg porcukor, 18 dkg olvasztott vaj, 5-5 dkg étcsokoládé és fehér csokoládé apróra törve, 5 dkg apróra vágott mogyoró, aszalt gyümölcs vagy bármi ami otthon található, akár gyümölcs befőtt is jó, 25 dkg liszt, 1 sütőpor, csipetnyi só, 5 tojásfehérje.


Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük légkeveréses sütőben 160 fokra. A formát kibéleljük. A tojást a porcukorral simára keverjük, majd a kihűlt olvasztott vajat beledolgozzuk. Összekeverjük egy másik tálba a száraz anyagokat, majd keményre felverjük az 5 tojásfehérjét. A tojásos masszába belekeverjük felváltva a lisztes-gyümölcsös-csokoládés keveréket, és a tojásfehérjét. A muffinformába kanalazzuk, majd kb. 15-20 percig, tűpróbáig sütjük.


Megjegyzés:
A következő receptet a Túrós palacsinta tepsiben sütve receptnél kimaradt tojásfehérjéből készítettem el.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel