Hozzávalók:
25 dkg liszt, 1 mk. szódabikarbóna, 2 ek. porcukor, csipetnyi só, 2 tojássárgája, 5 ek. tejföl, 25 dkg túró, 1 cs. vanília, 2 ek. búzadara, porcukor, olaj. Lehet túrós töltelék helyett igazi házi szilvalekvárral is.
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a porcukorral, csipet sóval. 2 tojássárgájával, tejföllel összeállítjuk a tésztát, jól kidolgozzuk, simára gyúrjuk, két cipóra osztjuk, és tállal lefedve egy órát pihentetjük.
A töltelékhez a túrót összetörjük, hozzáadunk a vaníliás cukrot, a búzadarát, és ízlés szerint porcukrot.
A tésztát késfoknyira nyújtjuk, tálalapra formálva. A felére a túróból kis gombócokat rakunk. A másik felét ráhajtjuk, és körbe nyomkodva, derelyevágóval kockára vágjuk. Forró olajban, gyorsan forgatva, rózsaszínűre sütjük. Vaníliás porcukorral megszórjuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése