Rózsafánk

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
1 kg liszt, 3 tojássárgája, 1 nagy pohár tejfel, 1 tk. szódabikarbóna, 1 kk. só, 6 ek. porcukor, 1 ek. zsír, kevés tej.

Elkészítése:
A zsírt elmorzsoljuk a liszttel, majd belekeverjük a porcukrot, a sót, és a szódabikarbónát. Ezután beledolgozzuk a tojássárgáját, a tejfel, és a tejet. Kinyújtjuk három felé pogácsaszaggatóval, köröket szaggatunk egyforma számú arányban, majd mindegyik szélét bevagdaljuk. Alulra tesszük a legnagyobba, rá a közepest, majd végül a legkisebbe. A közepén erőteljesen benyomjuk, hogy összeragadjon a három karika. Végül forró olajban kisütjük úgy, hogy a legkisebb karika legyen alul, így nyílik ki rózsa formájúra, majd megfordítjuk, hogy az alja is megsüljön. A közepébe kis lekvárhalmot teszünk. Még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel