Zsemlefelfújt recept

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Zsemlefelfújt, porcukorral és fahéjjal megszórva, tejszínhabbal és barackkal tálalva.
Zsemlefelfújt
Hozzávalók:
16 dkg vaj, 4 dl tej, 4 darab zsemle, 4 darab tojás, 20 dkg kristálycukor, 2 tasak vaníliás cukor, porcukor, fahéj.


Elkészítése:
A vajat megolvasztjuk, majd beletöltjük a tejet. A zsemlét apró kockákra vágjuk, és a tejhez keverjük.
A tojásokat kettéválasztjuk sárgájára és fehérjére.
A tojássárgákat kikeverjük 12 dkg kristálycukorral, utána hozzáadjuk a tejes zsemléhez. Elkeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, valamint a 8 dkg cukorral keményre vert tojásfehérjét.
Egy kis pecsenyesütő tepsit kivajazunk, beleöntjük a masszát, egyenletesen eloszlatjuk, és előmelegített sütőben, 180°C fokon 10 perc alatt megsütjük.
Porcukorral és fahéjjal megszórva tálaljuk.
Díszíthetjük tejszínhabbal és barackbefőttel.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel