Hozzávalók:
15 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 4 tojás, 15 dkg méz, 50 dkg liszt, csipet só, 1 kk. sütőpor, olaj a sütéshez, 20 dkg friss eper, 10 dkg kristálycukor, 5 cl tripli sec, porcukor.
Elkészítése:
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a porcukorral, mézzel és az egész tojásokkal félkeménységű tésztát gyúrunk. Szép simára, jól kidolgozzuk, mint egy leveles tésztát. Folpackba csomagoljuk, és 30 percig hűtőbe tesszük. Ezután 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, derelyevágóval kis téglalapokat vágunk, majd felhevített olajban kisütjük. A fánkocskákat nem olvadó porcukorral megszórjuk. Eperöntettel tálaljuk. Az öntethez az epret összeturmixoljuk a cukorral, és a likőrrel ízesítjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése