Gumi sütemény

2009. ápr. 11. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
6 tojás, 3 vanília, 17 ek. porcukor, 2 dkg kakaó 10 dkg zselatinpor, 4 dl tejföl, 2 dl málnaszörp.

Elkészítése:
1. lépés: 3 tojássárgáját, 1 vaníliát, 5 ek. porcukrot habosra keverni, 1,5 dl vízben 2 ek. zselatint simára keverni, felmelegíteni. A zselatinos vizet hozzáadjuk a sárgájához, majd a keményre felvert habot. Egy tepsit kibélelünk fopackkal, beleöntjük a masszát, majd hűtőbe tesszük.
2. lépés: ugyan az, mint az első, csak a sárgájához kakaót is keverünk.
3. lépés: 4 dl tejfölt 7 ek. porcukorral, 1 vaníliával jól kikeverjük, 1,5 dl vizet 2 ek. zselatinnal összekeverjük, felmelegítjük, hozzáöntjük a tejfölhöz, ráöntjük a 2. rétegre.
4. lépés: 2 dl málnaszörpöt összekeverni 2,5 dl vízzel elkevert 2 ek. zselatinnal, majd óvatosan a 3. rétegre öntjük, megdermesztjük, kiborítjuk, levesszük róla a folpackot, majd tetszés szerint szeleteljük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel