Hozzávalók:
2,5 dl olaj, 15 dkg kristálycukor, 1 cs. vanília, csipetnyi só, 4 tojás, 2 citrom, 33 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 5 ek. tej, 6 ek. porcukor, muffinpapír.
Ez az adag nekem 2 tepsi 24 db-os kicsi muffinsütőbe elég.
Elkészítése:
Az olajat a 15 dkg cukorral, vaníliával, és csipetnyi sóval krémesre keverjük, majd egyenként belekeverjük robotgéppel a tojásokat. Az egyik citromot forró vízzel alaposan megmossuk, a héját lereszeljük, a levét kinyomjuk, majd az olajos, cukros, tojásos keverékbe tesszük. Ezután a tejet és a sütőporral elkevert lisztet váltakozva hozzákeverjük. A muffintepsit kibéleljük a papírral, a sütőt előmelegítjük, majd megtöltjük a formákat 3/4-ig a masszával, és 175 fokon, hőlégkeverésesnél 150 fokon megsütjük. Teljesen kihűtjük. Közben elkészítjük a citrommázat. A fél citrom levét kinyomjuk, majd összekeverjük krémesre a porcukorral, és a kihűlt muffinok tetejét belenyomjuk. Díszíthetjük citrom szeletekkel.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése