Hozzávalók:
4 db tojás, 10 dkg porcukor, 1 /2 kg liszt, 1 csomag sütőpor, 4 dl méz, 1 / 2 dkg őrölt fahéj, 3 dkg őrölt szegfűszeg vagy 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék, 5 dkg apróra metélt dióbél.
Elkészítése:
A tojásokat a porcukorral verjük habosra, majd keverjük hozzá a többi hozzávalót a dió kivételével, a felsorolás sorrendjében, jól dolgozzuk össze, a keverés könnyebb, ha a méz langyos.
Zsírozzunk ki egy akkora tepsit, amiben az egész massza körülbelül 2 cm vastagon elteríthető, terítsük bele a tésztát és még a sütés előtt szórjuk meg a tetejét a dióval.
Közepes hőfokon süssük aranybarnára. Nagyjából 4 x 4 cm -es kockákra vágva, a tetejét porcukorral meghintve tálaljuk.
4 db tojás, 10 dkg porcukor, 1 /2 kg liszt, 1 csomag sütőpor, 4 dl méz, 1 / 2 dkg őrölt fahéj, 3 dkg őrölt szegfűszeg vagy 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék, 5 dkg apróra metélt dióbél.
Elkészítése:
A tojásokat a porcukorral verjük habosra, majd keverjük hozzá a többi hozzávalót a dió kivételével, a felsorolás sorrendjében, jól dolgozzuk össze, a keverés könnyebb, ha a méz langyos.
Zsírozzunk ki egy akkora tepsit, amiben az egész massza körülbelül 2 cm vastagon elteríthető, terítsük bele a tésztát és még a sütés előtt szórjuk meg a tetejét a dióval.
Közepes hőfokon süssük aranybarnára. Nagyjából 4 x 4 cm -es kockákra vágva, a tetejét porcukorral meghintve tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése