Hozzávalók:
20 dkg liszt, 20 dkg étkezési keményítő, 10 dkg vaj, 1 teáskanál sütőpor, 10 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 3 dl tejföl, plusz tojássárgája a kenéshez, kókuszreszelék, olvasztott tortacsoki.
Elkészítése:
A lisztet elvegyítjük az étkezési keményítővel, majd összedolgozzuk a vajjal. Utána belekeverjük a sütőport, a porcukrot, a tojássárgáját és a tejfölt, majd tésztává gyúrjuk.
Körülbelül 1 órát pihentetjük letakarva folpackkal, hűtőbe téve.
Lisztezett deszkán nagyjából fél cm vastagra nyújtjuk, tetszőleges szaggatóval kiszaggatjuk, mindegyiknek a tetejét megkenjük tojássárgájával, azután egyenként bemártjuk kókuszreszelékbe, majd vajazott tepsibe téve körülbelül 10 - 15 perc alatt aranysárgára sütjük.
Miután kihűlt, mindegyiknek az alját belemárthatjuk olvasztott tortacsokiba.
Recept letöltése
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése