Hozzávalók:
Tésztához: 40 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 vanília, 1 sütőpor, 3 tojássárgája, 3 evőkanál tejföl.
Töltelékhez: 3 tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 20 dkg darált dió, baracklekvár.
Elkészítése:
A tésztához a lisztben elmorzsolom a hideg vajat, hozzáadom a többi anyagot és összeállítom. Negyven kosárkaformát kikenek olajjal és kibélelem tésztával.
A töltelékhez cukorral habbá verem a tojások fehérjéit, ezt követően belekeverem a darált diót.
A kosárkákat lekvárral megkenem, majd mindegyikbe diós tölteléket teszek.
Előmelegített sütőben tepsire rakva aranysárgára sütöm.
Tésztához: 40 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 vanília, 1 sütőpor, 3 tojássárgája, 3 evőkanál tejföl.
Töltelékhez: 3 tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 20 dkg darált dió, baracklekvár.
Elkészítése:
A tésztához a lisztben elmorzsolom a hideg vajat, hozzáadom a többi anyagot és összeállítom. Negyven kosárkaformát kikenek olajjal és kibélelem tésztával.
A töltelékhez cukorral habbá verem a tojások fehérjéit, ezt követően belekeverem a darált diót.
A kosárkákat lekvárral megkenem, majd mindegyikbe diós tölteléket teszek.
Előmelegített sütőben tepsire rakva aranysárgára sütöm.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése