Hozzávalók:
Tésztához: 4 tojás, 30 dkg porcukor, 10 evőkanál víz, 20 dkg liszt, 1 sütőpor, 1 citrom reszelt héja, fél vanília, 10 dkg darált dió.
Krémhez: 20 dkg kristálycukor, fél dl víz, 4 dkg kakaó, 15 dkg vaj.
Elkészítése:
A tojássárgáját a porcukorral és 3 kanál vízzel habosra keverünk, majd még 7 kanál vizet apránként hozzáadunk.
A liszttel elkeverjük a sütőport, hozzákeverjük a masszához, majd a vaníliát, a reszelt citromhéjat, a darált diót, végül a keményre felvert tojásfehérjét.
Vajazott, lisztezett formában vagy tepsibe megsütjük.
A kristálycukrot felforraljuk a vízzel, közben beleszórjuk a kakaót, kissé lehűtjük, utána kikavarjuk a vajjal. Ezzel a krémmel megkenjük a tészta tetejét.
Tésztához: 4 tojás, 30 dkg porcukor, 10 evőkanál víz, 20 dkg liszt, 1 sütőpor, 1 citrom reszelt héja, fél vanília, 10 dkg darált dió.
Krémhez: 20 dkg kristálycukor, fél dl víz, 4 dkg kakaó, 15 dkg vaj.
Elkészítése:
A tojássárgáját a porcukorral és 3 kanál vízzel habosra keverünk, majd még 7 kanál vizet apránként hozzáadunk.
A liszttel elkeverjük a sütőport, hozzákeverjük a masszához, majd a vaníliát, a reszelt citromhéjat, a darált diót, végül a keményre felvert tojásfehérjét.
Vajazott, lisztezett formában vagy tepsibe megsütjük.
A kristálycukrot felforraljuk a vízzel, közben beleszórjuk a kakaót, kissé lehűtjük, utána kikavarjuk a vajjal. Ezzel a krémmel megkenjük a tészta tetejét.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése