Duna hullám recept

2009. ápr. 13. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
Tésztához: 1 ráma, 25 dkg porcukor, 4 tojás, 40 dkg liszt, 1 sütőpor, 1 vanília, 10 evőkanál tej, 3 evőkanál kakaó, 2 evőkanál tej, 1 üveg kimagvalt meggy.
Krémhez: 1 ráma, 10 dkg porcukor, 1 csomag eperpuding, 2 dl meggylé.
Tetejére: csokoládémáz.


Elkészítése:
A vajat habosra keverni a porcukorral, majd egyenként belekeverni az egész tojásokat. Ezután beledolgozzuk a lisztet, a sütőport, a vaníliát illetve a 10 evőkanál tejet is.
Megfelezzük, az egyiket sárgán hagyjuk, a másikba belekeverjük a 3 evőkanál kakaót és a 2 evőkanál tejet.
Kivajazott, lisztezett tepsibe belekanalazzuk a sárga tésztát, utána a kakaósat. A tetejét megszórjuk a kimagvalt meggyel, ezt követően megsütjük.
A vajat habosra kavarjuk a porcukorral, a pudingot a 2 dl meggylével felfőzzük, majd kihűtjük és összekeverjük a vajkrémmel, ezzel kenjük meg a kihűlt tésztát.
Tetejére csokoládémázat teszünk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel