Hozzávalók:
8 tojásból kakaós piskóta, 2 cs. gesztenyemassza, 2 ek. baracklekvár, 1 kanál kakaó, 1 dl rum, 2 dl tej, 1 cs. háztartási keksz, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2 cs. vaníliás puding, 6 dl tej.
Elkészítése:
Kettévágjuk a kakaós piskótát. A gesztenyemasszát összedolgozzuk a lekvárral, a kakaóval, a rummal, a tejjel és a darabokra tört keksszel.
A vajat kikavarjuk a porcukorral, a pudingot felfőzzük a tejjel, majd teljesen kihűtjük, ezután belekeverjük a vajkrémet.
Az egyik piskótalapra rákenjük a fehér krém felét, erre rákenjük a gesztenyés masszát, erre ismét a fehér krémet, majd erre a másik kakaós piskóta lapot
A tetejére tehetünk csokimázat vagy porcukrot, vagy pedig tojásfehérjét, amíg gőz fölött sok cukorral felvertünk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése