Duna kocka

2009. ápr. 11. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
Tésztához: 50 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 6 tojás, 35 dkg liszt, 1 sütőpor, 2 evőkanál kakaó, sárgabarack befőtt.
Krémhez: 1 csomag vaníliás pudingpor, 5 dkg kristálycukor, fél liter tej.
Tetejére: 15 dkg ét tortabevonó, 15 dkg tejtortabevonó, 1 evőkanál porcukor.


Elkészítése:
Először 25 dkg vajat, 25 dkg porcukorral krémesre kikeverünk. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Rászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és összedolgozzuk.
A tészta felét vajjal vékonyan kikent tepsibe simítjuk. A tészta másik felébe belekeverjük a kakaót, és a világos rétegre simítjuk.
A sárgabarack befőttet alaposan lecsöpögtetjük, 8 fél barackot félreteszünk a díszítéshez, a többivel kirakjuk a tésztát.
Előmelegített sütőben körülbelül 35 percig sütjük, ezt követően kivesszük, és hűlni hagyjuk.
Közben a pudingport a kristálycukorral és a 6 evőkanál tejjel csomómentesre elkeverjük, majd elkészítjük a pudingot.
Kevergetve kihűtjük, a másik 25 dkg vajat krémesre keverjük, utána kanalanként hozzáadjuk a pudinghoz. Ezzel lekenjük a tészta tetejét, és 1 óráig hűtőbe tesszük.
A tortabevonókat forró vízfürdőben felolvasztjuk, és a krém tetejére simítjuk. A puha csokoládéba villával hullámokat rajzolunk, hagyjuk teljesen megszilárdulni.
Végezetül porcukorral meghintjük a tetejét, kockákra vágjuk, barack gerezdekkel díszítjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel