Hozzávalók (egy 40x42 cm-es sütőformához):
Piskótához: 10 tojás, 10 ek. cukor, 2 cs. vaníliás cukor, 10 ek. liszt, 2 cs. sütőpor, 6 ek. étolaj, 6 ek. kakaó.
Cukorsziruphoz: 6 ek. víz, 6 ek. cukor.
Krémhez: 2 cs. vaníliás pudingpor, 4 ek. cukor, 6 dl tej, 25 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor.
Csokoládé bevonathoz: 20 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj, 1 dl tej.
Elkészítése:
5 tojássárgáját felverünk 5 ek. cukorral, majd a fehérjét 1 vaníliával. 5 ek. lisztet elkeverünk 1 cs. sütőporral, 3 ek. kakaóval. A tojásos masszába belekeverjük a 3 ek. olajat, majd felváltva a lisztes keveréket és a fehérjehabot. A masszát beleöntjük a kikent sütőformába és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 17 percig sütjük. Ugyanígy megsütjük a másik 5 tojásból a piskótát.
A cukorsziruphoz 10 percig főzzük a vizet a cukorral. A még meleg piskótára kenjük a fele szirupot, majd a másik felét a másik megsütött forró piskótára.
Elkészítjük a krémet: a pudingport simára keverjük a cukorral és a tejjel, majd felfőzzük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a langyos pudingot (kb. 25 fokos) és tovább habosítjuk.
Az egyik piskótára kenjük a krémet, majd beborítjuk a másik piskótával. A csokoládét felolvasztjuk gőz fölött, beletesszük a vajat és a tejet, majd együtt jól megolvasztjuk, és összekeverjük. A piskótára kenjük, és hűtőbe tesszük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése