Hozzávalók:
12 dkg cukor (barna), 2 teáskanál sütőpor, 8 dkg kókuszreszelék, 1 csipet só, 18 dkg liszt, 1 tojás, 0,7 dl narancslé, 0,8 dl olaj, 1 dl kókusztej, 0,2 dl rum, 20 dkg apróra vágott ananászkonzerv.
Díszítésként: 12,5 dkg porcukor, 1-2 evőkanál ananászlé, 1 evőkanál rum, 4 evőkanál kókuszreszelék.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra, a muffin formákat papírral kibéleljük.
Egy kis tálban összekeverjük a cukrot a sütőporral, a kókuszreszelékkel, a sóval és a liszttel. Egy nagyobb tálban kikeverjük a tojást a narancslével, az olajjal, a kókusztejjel és a rummal. A két tál tartalmát elvegyítjük, majd belekeverjük az ananászt.
A tésztát a formákba töltjük és körülbelül 20-25 percig sütjük. A formában hagyjuk a muffinokat kicsit kihűlni mielőtt kivennénk őket.
A díszítéshez a porcukrot elkeverjük az ananászlével és a rummal, ezzel megkenegetjük a muffinok tetejét, végül megszórjuk őket kókuszreszelékkel.
Megjegyzés:
Amennyiben nincs kókusztejünk megcsinálhatjuk magunk is, 2 dl tejet 4 evőkanál kókuszreszelékkel felforralunk, majd leszűrjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése