Körtés koszorú

2009. ápr. 13. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 vanília, 3 tojás, 1 rumaroma, 1 dl tej, 1 sütőpor, 40 dkg liszt, 50 dkg aprított körtebefőtt, 5 dkg csokireszelék, 3 csapott ek. kakaó, 3 csapott ek. cukor, 3 ek. tej, vaníliás porcukor.


Elkészítése:
A vajat a cukorral, a vaníliával, a tojásokkal és a rumaromával összekeverjük. A tésztába óvatosan belekeverjük a tejet és a sütőporral elkevert lisztet.
A tészta 2/3-át egy kivajazott koszorúformába öntjük, ráhelyezzük a körtéket. A maradék tésztát a csokireszelékkel, a kakaóporral, a cukorral és a tejjel összekeverjük és óvatosan a körtékre öntjük. Körülbelül 45 percig sütjük előmelegített sütőben.
Sütés után a koszorút hagyjuk kihűlni, majd vaníliás porcukorral megszórjuk a tetejét.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel