Hozzávalók:
10-10 dkg ét- és tejcsoki, 25 dkg vaj, 15 dkg + 60 darab hámozott mandula, 15 dkg mogyoró, 8 tojás, 45 dkg kristálycukor, só, 2 vanília, 35 dkg liszt, 1 sütőpor, 8 dkg sárgabarack lekvár, 2 ek. porcukor.
Elkészítése:
Láboskában durvára felaprított kétféle csokoládét a vajjal együtt alacsony hőfokon megolvasztjuk. Keverőtálba öntjük, és hűlni hagyjuk. Közben 15 dkg mandulát a mogyoróval együtt durvára felaprítjuk. A tojásokat a cukorral, csipetnyi sóval és vaníliával kikeverjük, majd a vajas keverékbe dolgozzuk. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd beleforgatjuk a felaprított mandulát és mogyorót. Vajjal vastagon kikent tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk. A 60 szem mandulát átpasszírozott lekvárba forgatjuk, a tészta tetejét megszórjuk porcukorral, felszeleteljük, majd mindegyik kocka tetejére egy-egy szem mandulát tesszük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése