Méhcsípés

2009. ápr. 11. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 7 dkg cukor, 3,75 dl langyos tej, 1 tojás, 1 csipetnyi só, 7 dkg vaj, 15 dkg vaj, 2 ek. tej, 20 dkg cukor, 15 dkg mandulalapocska, 1 vanília, 4 ek. citromlé, 1 vaníliás pudingpor, 5 dkg cukor, 1 csipetnyi só, 5 dl tej, 15 dkg vaj.

Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk egy kicsi langyos tejjel, cukorral, pici sóval. Ezután a liszttel, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk, majd kelesztjük. Kinyújtjuk, sütőlapra tesszük, majd még 20 percig kelesztjük. A töltelékhez a vajat, a tejet, és a cukrot felfőzzük, elkeverjük a további hozzávalókat, majd kihűtjük. A krémhez a pudingot a csomagoláson szereplő utasítás szerint elkészítjük, hűtés közben időnként megkeverjük. A tölteléket langyosan a tésztára kenjük, megsütjük, hagyjuk kihűlni, majd félbevágjuk keresztben. A vajat habosra keverjük, a hideg pudingot kanalanként hozzáadjuk, és elkeverjük. Rákenjük az alsó lapra, meg ráhelyezzük a másik lapot. Kockára vágva tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel