Hozzávalók:
6 dkg főzőcsokoládé, 15 dkg kandírozott vegyes gyümölcs, 6 dkg darált mandula, 5 tojás, fél citrom, 25 dkg vaj, 7 dkg porcukor, 1 tk. vanília, durvára vágott mandula, 9 dkg kristálycukor, 30 dkg rétesliszt, 2-3 ek. rum.
Elkészítése:
A csokoládét kis darabokra tördeljük. A kandírozott gyümölcsöt apróra vágjuk. A mandulát, a gyümölcsöt, és a csokoládét összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk. A citrom héját lereszeljük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliával, 1 csipetnyi sóval, és citromhéjjal. Állandó kevergetés mellett, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. Egy kuglófformát kikenünk olvasztott vajak, és beszórjuk darabolt mandulával. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjéből a kristálycukorral kemény habot verünk, majd finoman belekeverjük a vajas masszába. Hozzáadjuk a lisztet, a gyümölcsös keveréket és a rumot. Finoman elkeverjük, és a formába öntjük. A sütőben kb. 1 óráig sütjük. Cukorral megszórjuk, rácsra borijuk, kihűtjük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése