Porlós tészta recept ( Ottika - féle )

2009. ápr. 11. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Hozzávalók:
50 - 60 dkg liszt, 1 vaj, 15 dkg porcukor, 1 csomag sütőpor, 2 csomag vanília, 2 egész tojás, meggy, zsemlemorzsa, tojás a kenéshez.


Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, belegyúrjuk a porcukorral összekevert sütőport, a vaníliát és a két egész tojást. Ha esetleg nagyon kemény, akkor egy kicsi tejfelt vagy még egy tojást teszünk bele.
Kicsit pihentetjük, majd kétfelé osztjuk a cipót, kinyújtjuk az egyiket, belerakjuk a tepsibe, kicsit megszórjuk zsemlemorzsával, teszünk rá meggyet, utána rátesszük a másik lapot, megszurkáljuk villával, lekenjük a tetejét tojással és megsütjük.



Megjegyzés:
Meggy helyett tehetünk akár túrót vagy reszelt almát is bele. Ha almát teszünk bele, akkor a tölteléket szórjuk meg egy kis fahéjas porcukorral, vagy az almát kicsit dinszteljük meg fahéjas porcukorba.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel