Mézes puszedli (Edit-féle)

2009. ápr. 11. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Hozzávalók:
1 kg sima liszt, 40 dkg méz, 50 dkg kristálycukor, 6 egész tojás, fél ráma, 2 kk. szódabikarbóna, 2 egész citrom reszelt héja, 4 kk. fahéj, 2 kk. szegfűszeg.


Elkészítése:
A mézet felolvasztjuk, a tojássárgáját kikeverjük a cukorral. A mézbe beleolvasztjuk a vajat, majd a többi hozzávalókat is. Lágy tésztát kapunk, de kb. 2 órai hidegen való pihentetés után megkeményedik. Ekkor apró golyókat formálunk belőle, és sütőlapra helyezzük, minden pogácsát megkenjük előbb tojássárgájával, majd fehérjével, végül mindegyikre egy-egy fél szem diót teszünk. Meleg sütőbe tesszük. Lehet úgy is díszíteni, hogy a kisült pogácsákat félig belemártjuk olvasztott tortabevonócsokiba, majd megszórjuk színes cukorral. Így hagyjuk megdermedni a csokit rajta.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel