Whiskys muffin

2009. ápr. 13. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók ( 12 darabhoz ):
25 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 22 dkg cukor, 1 vanília, 2 tojás, 2,5 dl kefir, 8 cl skót whisky, 12 dkg vaj, 10 dkg étcsokoládéval bevont mazsola vagy mogyoró.


Elkészítése:
Egy tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport, a cukrot és a vaníliát, majd jól összekeverjük.
Hozzáadjuk a tojást, a kefirt, a whiskyt és az olvasztott, langyosra hűtött vajat. Jól összekeverjük, belevegyítjük a csokis mazsolát.
A muffinformát kibéleljük papírral, utána belerakjuk a masszát, előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütjük. Ezt követően 10 percig pihentetjük a formában, majd kiszedjük, porcukorral megszórjuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel