Hozzávalók:
60 dkg liszt, 1 vaj, 15 dkg porcukor, 1 sütőpor, 3 tojássárgája, 1 tejfel, 1 citrom leve és reszelt héja, szilvalekvár, porcukor, vaníliás cukor.
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd beledolgozzuk a porcukorral elkevert sütőport, a vaníliát, a tojássárgáját elkeverjük a tejföllel, utána ezt is beledolgozzuk, a citrom héjat és levét is.
Kicsit hűtőben pihentetjük, majd kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk. A képen látható szaggatóval kiszaggatjuk, megtöltjük 1-1 kávéskanál szilvalekvárral, összehajtjuk, majd előmelegített sütőben néhány perc alatt megsütjük, még forrón megforgatjuk vaníliás porcukorba.
60 dkg liszt, 1 vaj, 15 dkg porcukor, 1 sütőpor, 3 tojássárgája, 1 tejfel, 1 citrom leve és reszelt héja, szilvalekvár, porcukor, vaníliás cukor.
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd beledolgozzuk a porcukorral elkevert sütőport, a vaníliát, a tojássárgáját elkeverjük a tejföllel, utána ezt is beledolgozzuk, a citrom héjat és levét is.
Kicsit hűtőben pihentetjük, majd kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk. A képen látható szaggatóval kiszaggatjuk, megtöltjük 1-1 kávéskanál szilvalekvárral, összehajtjuk, majd előmelegített sütőben néhány perc alatt megsütjük, még forrón megforgatjuk vaníliás porcukorba.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése