Szedres kevert sütemény

2010. ápr. 9. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Szedres kevert sütemény, kakaós szedres vagy meggyes tésztával, lekvárral lekenve, kókuszreszelékkel leszórva.
Szedres kevert sütemény
Hozzávalók:
Tésztához: 3 kis pohár kefir, 20 dkg kristálycukor, 1 dl olaj, 1 tojás, 40 dkg liszt, 2 evőkanál kakaópor, 1 teáskanál szódabikarbóna, szeder vagy magozott meggybefőtt.
Tetejére: körülbelül 2 evőkanál valamilyen piros pikáns lekvár, 2 evőkanál kókuszreszelék.


Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A kefirt összekeverjük a kristálycukorral, az olajjal valamint a tojással, a lisztet pedig a kakaóporral és a szódabikarbónával, majd hozzákeverjük a kefires egyveleghez, vigyázva, hogy ne legyen csomós.

A tepsibe öntjük a masszát, ezt követően megszórjuk a szederrel vagy a magozott meggyel, és körülbelül 20 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk kihűlni, kiborítjuk a tepsiből, utána lehúzzuk róla a sütőpapírt és visszafordítjuk.

A tetejét megkenjük az egy kissé megolvasztott lekvárral, végezetül kókuszreszelékkel megszórjuk és kockákra szeletelve tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel