Puncstorta diplomaosztóra

2010. júl. 2. | 2 megjegyzés | Címkék: ,
Puncstorta diplomaosztóra, vaníliás piskótával, rumaromás sziruppal, lekváros töltelékkel, fehér marcipánnal bevonva.
Puncstorta diplomaosztóra
Hozzávalók:
Piskótához: 6 tojás, 22 dkg kristálycukor, 4 csomag vaníliás pudingpor, 2 kávéskanál sütőpor.
Sziruphoz: 2 dl víz, 10 dkg cukor, 1 dl tej, 2 rumaroma.
Töltelékhez: 6 tojás, 22 dkg kristálycukor, 4 csomag vaníliás pudingpor, 2 kávéskanál sütőpor, 2 evőkanál lekvár és még a két piskótalap kenéséhez egy kevés.
Tetejére: 10 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1 kg fehér marcipán, diplomaosztós dísz, olvasztott csokoládé, piros és sárga ételfesték.


Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
Először 3 tojásfehérjét kemény habbá verünk apránként adagolva 11 dkg kristálycukorral, majd belekeverjük a 2 vaníliás pudingporral elkevert 1 kávéskanálnyi sütőport.
Ezt követően egy 30 x 38 cm -es vagy hasonló méretű tepsibe öntjük a masszát, utána a 170 fokra előmelegített sütőben néhány perc alatt megsütjük. Ugyanígy készítjük el a másik piskótalapot is.
Közben a vízből és a cukorból szirupot főzünk, amibe belekeverjük a tejet illetve a rumaromát.
A tölteléknek ugyanígy megsütjük a 6 tojásból a piskótát, majd összedaraboljuk, és összekeverjük a sziruppal valamint a lekvárral.
Vigyázzunk, hogy a lekvártól nehogy nagyon édes legyen, inkább savanykásabb lekvárt használjunk.
Az egyik lapot megkenjük vékonyan lekvárral, utána ráhalmozzuk a tölteléket, a másik lapot is megkenjük lekvárral, ezt a lekváros felével ráfordítjuk a töltelékre. Kicsit megnyomkodjuk, és 1 napig hűtőben állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A margarint habosra keverjük a porcukorral.
Kinyújtjuk egy nagyméretű zacskó között a marcipánt, én körülbelül egy 60 literes szemeteszsákot az oldalaknál elvágtam és azt használtam.
Kifaragjuk a papirusz formát, a sarkokat a bögrének a szája mentén vágjuk ki. Bekenjük az egész tortát a vajkrémmel, majd nagyon óvatosan ráborítjuk a marcipánt, formára igazítjuk.
Díszítés egy - egy kevés maradék marcipánt beszínezünk piros és sárga ételfestékkel, végezetül kialakítjuk a pecsétet és a szalagot.



Megjegyzés:
Ezt a tortát a lányom diplomaosztójára készítettem.


egy szelet puncstorta
egy szelet puncstorta

2 megjegyzés:

Gizi írta...

A torta meseszép!! Nagyon finom lehetett.:)

Lányodnak gratulálok a diplomájához!!!

Angéla írta...

Nagyon szépen köszönjük!

Megjegyzés küldése

Fel