Nagy pogácsa recept

2010. jún. 26. | 4 megjegyzés | Címkék: ,
Nagy pogácsa recept, sós sütemény, szezámmaggal, de egy kis szalámival, illetve főtt tojással, sajttal, paradicsommal és uborkával szendvicsként is tálalhatjuk.
Nagy pogácsa
Hozzávalók:
6 evőkanál langyos tej, 1 db élesztő, 1 kg liszt, 2 db ráma, 4 teáskanál cukor, 4 tojássárgája, 6 kávéskanál só, 4 dl tejföl, szezámmag.


Elkészítése:
A tejbe belekeverjük az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, beleszórjuk a cukrot, beleöntjük az élesztős tejet, a tojássárgáját, a sót, a tejfölt, majd jól kidolgozzuk.
A tésztát 20 perc múlva kinyújtjuk, összehajtogatjuk, és ismét 20 percig pihentetjük.
A pihentetés követően 30 x 45 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk. Megkenjük tojással, kicsit a kés hegyével becsíkozzuk, megszórjuk szezámmaggal, utána fánkszaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk.
A sütőt legalább 10 - 15 percig 160 fokra előmelegítjük és aranysárgára sütjük.



Megjegyzés:
Mivel elég magasak, akár egy kis szalámi, főtt tojás, sajt, paradicsom és uborka felhasználásával szendvicsként is tálalhatjuk. Nagyon finom.


pogácsa szendvics a nagy pogácsából egy kis tojással, sajttal, paradicsommal és uborkával
pogácsa szendvics

4 megjegyzés:

Gizi írta...

Nagyon szépek lettek a pogácsáid. Én is kedvet kaptam hozzá, jövőhéten megsütöm.:)

Angéla írta...

Örülök hogy tetszenek, remélem ízleni is fognak. Ezeket még múlt héten sütöttem.
Tegnap volt nálunk egy kisebb összejövetel, így újra megcsináltam őket, de szendvicsként.
Ugyanúgy elkészítettem, de félbevágtam, és tettem bele egy kis sajtot, paradicsomot, szalámit, uborkát és egy kis főtt tojást.
Mindenki rögtön megkóstolta, és nagyon ízlett Nekik.

lenka1 írta...

Nagyon gusztusosak a pogácsáid, a szendvicses változat jó ötlet. Ki fogom próbálni a receptedet.

Unknown írta...

Én csak azt kérdezném, hogy mikor lesz a Rámából vaj? A Ráma ugyanis margarin, az meg növényi olajból készül, míg a vaj tejből származik.

Megjegyzés küldése

Fel