Grízmálé recept

2010. aug. 15. | 3 megjegyzés | Címkék: ,
Grízmálé recept, kevert tésztás sütemény szilvalekvárral.
Grízmálé
Hozzávalók:
fél liter tej, 30 dkg búzadara, 2 tojás, 3 púpozott evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál tejföl, csipet só, 1 kávéskanál szódabikarbóna, szilvalekvár.


Elkészítése:
A tejet ráöntjük a búzadarára és hagyjuk körülbelül fél órát pihenni, amíg megdagad.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük.
A tojások sárgáját, a tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a szódabikarbónát a grízhez keverjük, végül a tojások habbá vert fehérjéjét is beleforgatjuk.
Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, majd a masszát beleöntjük, tetejére szilvalekvárt csöpögtetünk.
Előmelegített sütőben, 150 - 160 fokon megsütjük nagyjából 25 perc alatt.
Kockára szelve, porcukorral meghintve tálaljuk.


Forrás: Receptvilág - Grízmálé

3 megjegyzés:

Angéla írta...

Aki esetleg nem ismerné, nagyon jó receptek vannak ezen az oldalon, nem csak süteményeké, hanem ételeké is.
Még egyszer köszönöm Zsuzsának, hogy kitehettem a receptjét.

Zsuzsa írta...

Kedves Angéla! Nagyon örülök, hogy ilyen jó helyre került a málé recept, igazán szép színvonalas a blogod. Gratulálok hozzá, és kívánok további sikeres sütögetést, és sok-sok dicsérő hozzászólást. Elmentettem az oldaladat, hogy máskor is meglátogathassalak. Üdvözlettel: Zsuzsa

Angéla írta...

Nagyon szépen köszönöm, nagyon aranyos vagy. :)

Megjegyzés küldése

Fel