Hozzávalók
Tésztához 25 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál kakaópor, 1 kávéskanál fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 1 teáskanál rumaroma, 1 dl olaj, 2,5 dl tej, 10 dkg csoki pötty.
Tetejére baracklekvár, sárga, fehér, szürke és fekete cukormassza.
Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, egy 12 darabos, illetve egy 6 darabos muffin formát kibélelünk papír kapszlival.
Egy tálba összekeverjük a száraz anyagokat, ezt követően hozzáadjuk a tojást, a rumaromát, az olajat, valamint a tejet.
Egy robotgép segítségével jó alaposan összekeverjük.
Minden formába teszünk egy-egy fagyis kanálnyi masszát, majd 15 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Miután kihűltek, a tetejüket egyenesre vágjuk, megkenjük a baracklekvárral, és díszítjük az előre elkészített cukormasszával.
Tésztához 25 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál kakaópor, 1 kávéskanál fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 1 teáskanál rumaroma, 1 dl olaj, 2,5 dl tej, 10 dkg csoki pötty.
Tetejére baracklekvár, sárga, fehér, szürke és fekete cukormassza.
Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, egy 12 darabos, illetve egy 6 darabos muffin formát kibélelünk papír kapszlival.
Egy tálba összekeverjük a száraz anyagokat, ezt követően hozzáadjuk a tojást, a rumaromát, az olajat, valamint a tejet.
Egy robotgép segítségével jó alaposan összekeverjük.
Minden formába teszünk egy-egy fagyis kanálnyi masszát, majd 15 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Miután kihűltek, a tetejüket egyenesre vágjuk, megkenjük a baracklekvárral, és díszítjük az előre elkészített cukormasszával.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése