Hozzávalók:
Kakaós piskótához: 3 tojás, 11 dkg kristálycukor, 1 kávéskanál sütőpor, 2 csomag csokoládés pudingpor.
Legyezőkhöz ( 2 darabhoz ): 6 tojás, 22 dkg kristálycukor, 4 csomag vaníliás pudingpor, 2 kávéskanál sütőpor.
Krémhez: 4 egész tojás, 4 tojássárgája, 20 dkg porcukor, 2 csomag vanília, 30 dkg vaj, 20 dkg olvasztott csokoládé.
Tetejére: 10 dkg csokoládé, 1 evőkanál vaj, csokidíszek.
Elkészítése:
A kakaós piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, apránként adagolva a kristálycukorral, majd belekeverjük a tojássárgáját, és a sütőporral elkevert pudingport.
A masszát beleöntjük egy kerek 24 cm -es átmérőjű tortaformába, 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Hagyjuk kihűlni, azután keresztben kettévágjuk.
Amíg hűl, addig elkészítjük a legyezőnek a tésztát.
Ugyanúgy keverjük ki mint a kakaósat, csak 2-szerre ( 3 - 3 tojásból ), egy - egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, ezt követően ezeket is megsütjük, és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tojásokat a cukorral, a vaníliával összekeverjük, gőz fölött folytonos keverés mellett picit besűrítjük, utána kihűlésig habbá verjük.
A vajat felhabosítjuk, aztán hozzákeverjük a gőz fölött megolvasztott csokoládét. A két masszát óvatosan összekeverjük.
Az egyik kakaós lapot vékonyan megkenjük csokirémmel. A sárga piskótákat is megkenjük vékonyan, majd körülbelül 6 cm -es csíkokra vágjuk hosszában.
Az első csíkot, mint egy csigát feltekerjük, és a torta közepére illesztjük. E köré kerülnek a többi krémes csíkok addig, amíg a tortalap széléig nem érünk.
A tetejét megkenjük csokikrémmel, ezután rátesszük a másik kakaós lapot. A tetejét megkenjük az olvasztott csokival, amibe belekevertük a vajat.
Az oldalát bekenjük a maradék krémmel, utána beszórjuk darált keksszel, a tetejét tetszés szerint díszíthetjük.
Kakaós piskótához: 3 tojás, 11 dkg kristálycukor, 1 kávéskanál sütőpor, 2 csomag csokoládés pudingpor.
Legyezőkhöz ( 2 darabhoz ): 6 tojás, 22 dkg kristálycukor, 4 csomag vaníliás pudingpor, 2 kávéskanál sütőpor.
Krémhez: 4 egész tojás, 4 tojássárgája, 20 dkg porcukor, 2 csomag vanília, 30 dkg vaj, 20 dkg olvasztott csokoládé.
Tetejére: 10 dkg csokoládé, 1 evőkanál vaj, csokidíszek.
Elkészítése:
A kakaós piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, apránként adagolva a kristálycukorral, majd belekeverjük a tojássárgáját, és a sütőporral elkevert pudingport.
A masszát beleöntjük egy kerek 24 cm -es átmérőjű tortaformába, 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Hagyjuk kihűlni, azután keresztben kettévágjuk.
Amíg hűl, addig elkészítjük a legyezőnek a tésztát.
Ugyanúgy keverjük ki mint a kakaósat, csak 2-szerre ( 3 - 3 tojásból ), egy - egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, ezt követően ezeket is megsütjük, és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tojásokat a cukorral, a vaníliával összekeverjük, gőz fölött folytonos keverés mellett picit besűrítjük, utána kihűlésig habbá verjük.
A vajat felhabosítjuk, aztán hozzákeverjük a gőz fölött megolvasztott csokoládét. A két masszát óvatosan összekeverjük.
Az egyik kakaós lapot vékonyan megkenjük csokirémmel. A sárga piskótákat is megkenjük vékonyan, majd körülbelül 6 cm -es csíkokra vágjuk hosszában.
Az első csíkot, mint egy csigát feltekerjük, és a torta közepére illesztjük. E köré kerülnek a többi krémes csíkok addig, amíg a tortalap széléig nem érünk.
A tetejét megkenjük csokikrémmel, ezután rátesszük a másik kakaós lapot. A tetejét megkenjük az olvasztott csokival, amibe belekevertük a vajat.
Az oldalát bekenjük a maradék krémmel, utána beszórjuk darált keksszel, a tetejét tetszés szerint díszíthetjük.
2 megjegyzés:
Nagyon szép és mutatós
Örülök, hogy ez is tetszik, jó sütögetést kívánok.
Megjegyzés küldése