Hozzávalók:
Piskótához: 5 tojás, 1 csipetnyi só, 20 dkg cukor, 2 evőkanál kék ételfesték, fél csomag sütőpor, 20 dkg liszt.
Habhoz: 10 dkg fehér csokoládé, 20 gr zselatin, 5 dl hideg Hulala tejszín, 1 citrom reszelt héja, fél citrom leve.
Díszítéshez: 40 dkg margarin, 30 dkg porcukor, 2 evőkanál kék ételfesték vagy amilyen erősre akarjuk.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 20 cm -es kerek tortaformát, és egy nagyjából 30 x 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A piskótához a tojásfehérjéket csipetnyi sóval, és apránként adagolva a cukorral kemény habbá verjük. Óvatosan a habhoz adjuk a tojássárgákat, az ételfestéket, illetve a sütőporral elkevert lisztet, majd a felét beleöntjük a kerek tortaformába, a másik felét pedig a tepsibe.
Körülbelül 15 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Egy kerek tálat kibélelünk folpackkal, a még meleg nagyméretű piskótából egy kerek formát vágunk ki. Hozzávetőlegesen 1/8-d cikket kivágunk belőle, a többit szépen beillesztjük a tálba, formára igazítjuk.
A habhoz a fehér csokoládét megolvasztjuk, a zselatint feloldjuk 1 dl vízzel, a tejszínt kemény habbá verjük, majd az egészet összekeverjük a reszelt citromhéjjal és citrom lével.
Beletöltjük a kibélelt formába, befedjük a kerek piskótalappal. Másnapig hűtőbe tesszük, színezett vajrémmel díszítjük.
Piskótához: 5 tojás, 1 csipetnyi só, 20 dkg cukor, 2 evőkanál kék ételfesték, fél csomag sütőpor, 20 dkg liszt.
Habhoz: 10 dkg fehér csokoládé, 20 gr zselatin, 5 dl hideg Hulala tejszín, 1 citrom reszelt héja, fél citrom leve.
Díszítéshez: 40 dkg margarin, 30 dkg porcukor, 2 evőkanál kék ételfesték vagy amilyen erősre akarjuk.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 20 cm -es kerek tortaformát, és egy nagyjából 30 x 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A piskótához a tojásfehérjéket csipetnyi sóval, és apránként adagolva a cukorral kemény habbá verjük. Óvatosan a habhoz adjuk a tojássárgákat, az ételfestéket, illetve a sütőporral elkevert lisztet, majd a felét beleöntjük a kerek tortaformába, a másik felét pedig a tepsibe.
Körülbelül 15 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Egy kerek tálat kibélelünk folpackkal, a még meleg nagyméretű piskótából egy kerek formát vágunk ki. Hozzávetőlegesen 1/8-d cikket kivágunk belőle, a többit szépen beillesztjük a tálba, formára igazítjuk.
A habhoz a fehér csokoládét megolvasztjuk, a zselatint feloldjuk 1 dl vízzel, a tejszínt kemény habbá verjük, majd az egészet összekeverjük a reszelt citromhéjjal és citrom lével.
Beletöltjük a kibélelt formába, befedjük a kerek piskótalappal. Másnapig hűtőbe tesszük, színezett vajrémmel díszítjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése