Hozzávalók:
Sárga tésztához: 3 tojás, 20 dkg cukor, 1 teáskanál vaníliacukor, 35 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 5 dkg apróra darabolt fehér csokoládé, 3 dl tej, 6 dkg olvasztott vaj.
Kakaós tésztához: 3 tojás, 20 dkg cukor, 1 teáskanál vaníliacukor, 32 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 5 dkg aszalt áfonya, 1 csapott evőkanál kakaópor, 3 dl tej, 6 dkg olvasztott vaj.
Habhoz: 2 tojásfehérje, 8 evőkanál kristálycukor, piros ételfesték.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a muffin sütőket papírral kibéleljük.
A világos tésztához a tojásokat fehéredésig habosítjuk a cukorral, illetve a vaníliacukorral.
A lisztbe bele keverjük a sütőport valamint a fehér csokoládét.
A tojásos masszához hozzáöntjük a tejet, az olvasztott vajat, a lisztes keveréket, majd csomómentesre keverjük.
Ugyanígy járunk el a kakaós tészta esetében is, csak a lisztbe belekeverjük az áfonyát és a kakaóport is.
A formákba egy-egy teáskanálnyi tésztát teszünk felváltva a sárga és kakaós masszából.
Körülbelül 30 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Eközben gőz fölött kemény habbá verjük a tojásfehérjét apránként adagolva a cukorral, utána ételfestékkel megszínezzük, és a kihűlt muffinokat díszítjük vele.
Sárga tésztához: 3 tojás, 20 dkg cukor, 1 teáskanál vaníliacukor, 35 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 5 dkg apróra darabolt fehér csokoládé, 3 dl tej, 6 dkg olvasztott vaj.
Kakaós tésztához: 3 tojás, 20 dkg cukor, 1 teáskanál vaníliacukor, 32 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 5 dkg aszalt áfonya, 1 csapott evőkanál kakaópor, 3 dl tej, 6 dkg olvasztott vaj.
Habhoz: 2 tojásfehérje, 8 evőkanál kristálycukor, piros ételfesték.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a muffin sütőket papírral kibéleljük.
A világos tésztához a tojásokat fehéredésig habosítjuk a cukorral, illetve a vaníliacukorral.
A lisztbe bele keverjük a sütőport valamint a fehér csokoládét.
A tojásos masszához hozzáöntjük a tejet, az olvasztott vajat, a lisztes keveréket, majd csomómentesre keverjük.
Ugyanígy járunk el a kakaós tészta esetében is, csak a lisztbe belekeverjük az áfonyát és a kakaóport is.
A formákba egy-egy teáskanálnyi tésztát teszünk felváltva a sárga és kakaós masszából.
Körülbelül 30 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Eközben gőz fölött kemény habbá verjük a tojásfehérjét apránként adagolva a cukorral, utána ételfestékkel megszínezzük, és a kihűlt muffinokat díszítjük vele.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése