Hozzávalók:
Tésztához: 4 dkg élesztő, 4 dl tej, 80 dkg finomliszt, 4 csapott evőkanál kristálycukor, csipetnyi só, 6 tojássárgája, 8 dkg vaj.
Töltelékhez: 20 dkg vaj, 25 dkg kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, 20 dkg darált mák, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg apró csokicsepp.
Tetejére: 1 csomag vaníliás cukor, 1-2 evőkanál kristálycukor, 1,5 dl tej, 1 egész tojás.
Elkészítése:
Két muffin sütőt vajazzunk ki, egy tepsit pedig béleljünk ki sütőpapírral.
Az élesztőt oldjuk fel 2 dl langyos tejben. A liszthez adjuk hozzá a cukrot, a sót, a tojássárgákat, az olvasztott vajat, a tejes élesztőt, és a maradék langyos tejet.
Dagasszunk belőle tésztát, majd hagyjuk konyharuhával letakarva 30 - 40 percig kelni.
Közben a töltelékhez keverjük habosra a vajat, utána adjuk hozzá a kétféle cukrot, azokkal is keverjük ki, végül keverjük el benne a mákot valamint a reszelt citromhéjat.
Nyújtsuk ki 40 x 80 cm-esre a tésztát és kenjük meg a cukros mákos vajjal, szórjuk meg a csokicseppel. Hosszában vágjuk ketté, csavarjuk fel egyenként.
Közben előmelegítjük a sütőt 170 fokra.
Az egyik rúdból vágjunk fel 24 db 2,5 cm-es csigákat, tegyük bele a muffin sütőbe, addig kelesztjük, amíg elkészítjük a többi sütit.
Marad egy 20 cm-es darab, amit bevágunk 5 részre, a két végét összefordítjuk, beletesszük a tepsibe, a szeleteket kifordítjuk, virágot alkotva belőle.
A másik rudat vágjuk 4 felé. Kettőből virágot készítünk az előbbiek alapján.
A másik két kicsi rudat hosszában ketté vágjuk úgy, hogy az egyik végén hagyjunk körülbelül 2 ujjnyit. Középről kifordítjuk, összetekerjük, majd ezt is beletesszük a tepsibe, ezeket is hagyjuk egy kicsit kelni.
Lekenjük a tetejét a cukros tojásos tejjel, 20 percig sütjük, ismét lekenjük a tejjel, végül még nagyjából 15 percig, szép pirosra sütjük.
Tésztához: 4 dkg élesztő, 4 dl tej, 80 dkg finomliszt, 4 csapott evőkanál kristálycukor, csipetnyi só, 6 tojássárgája, 8 dkg vaj.
Töltelékhez: 20 dkg vaj, 25 dkg kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, 20 dkg darált mák, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg apró csokicsepp.
Tetejére: 1 csomag vaníliás cukor, 1-2 evőkanál kristálycukor, 1,5 dl tej, 1 egész tojás.
Elkészítése:
Két muffin sütőt vajazzunk ki, egy tepsit pedig béleljünk ki sütőpapírral.
Az élesztőt oldjuk fel 2 dl langyos tejben. A liszthez adjuk hozzá a cukrot, a sót, a tojássárgákat, az olvasztott vajat, a tejes élesztőt, és a maradék langyos tejet.
Dagasszunk belőle tésztát, majd hagyjuk konyharuhával letakarva 30 - 40 percig kelni.
Közben a töltelékhez keverjük habosra a vajat, utána adjuk hozzá a kétféle cukrot, azokkal is keverjük ki, végül keverjük el benne a mákot valamint a reszelt citromhéjat.
Nyújtsuk ki 40 x 80 cm-esre a tésztát és kenjük meg a cukros mákos vajjal, szórjuk meg a csokicseppel. Hosszában vágjuk ketté, csavarjuk fel egyenként.
Közben előmelegítjük a sütőt 170 fokra.
Az egyik rúdból vágjunk fel 24 db 2,5 cm-es csigákat, tegyük bele a muffin sütőbe, addig kelesztjük, amíg elkészítjük a többi sütit.
Marad egy 20 cm-es darab, amit bevágunk 5 részre, a két végét összefordítjuk, beletesszük a tepsibe, a szeleteket kifordítjuk, virágot alkotva belőle.
A másik rudat vágjuk 4 felé. Kettőből virágot készítünk az előbbiek alapján.
A másik két kicsi rudat hosszában ketté vágjuk úgy, hogy az egyik végén hagyjunk körülbelül 2 ujjnyit. Középről kifordítjuk, összetekerjük, majd ezt is beletesszük a tepsibe, ezeket is hagyjuk egy kicsit kelni.
Lekenjük a tetejét a cukros tojásos tejjel, 20 percig sütjük, ismét lekenjük a tejjel, végül még nagyjából 15 percig, szép pirosra sütjük.
2 megjegyzés:
nagyon jól néz ki:)
http://beautyandfashion-makeup.blogspot.com/
Örülök, hogy tetszik.
Megjegyzés küldése