Nagyikám szalakálés pogácsája

2013. jan. 5. | 3 megjegyzés | Címkék: ,
Nagyikám szalakálés pogácsája, ami egy nagyon régi receptje, amit még a munkahelyén írt le.
Nagyikám szalakálés pogácsája
Hozzávalók:
60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 csomag szalakálé, 2 tojás, 1 kis pohár tejföl, 1 teáskanál só, 20 dkg sajt, köménymag, még 1 tojás kenéshez.


Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, ezt követően hozzászórjuk a szalakálét is.
A közepébe mélyedést teszünk, odarakjuk a tojásokat, a tejfölt, a sót, valamint körülbelül a reszelt sajt felét. Annyi sajtot hagyjunk, hogy a tészta felének a tetejét megtudjuk szórni vele.
Mindebből tésztát gyúrunk.

Nagyjából egy ujjnyi vastagra nyújtjuk, lekenjük a tojással, megszórjuk az egyik felét sajttal, a másik felét pedig köménymaggal.
Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben, 170 fokon aranysárgára sütjük.



Megjegyzés:
Azért szeretem ezt sütni, mert gyorsan készen van, mivel nem kell keleszteni.
Hogy milyen régi is ez a recept? Nagyon. :)

a cetli eleje
a "cetli" eleje

itt dolgozott a nagyikám
itt dolgozott a nagyikám

3 megjegyzés:

Juci írta...

Az a csomag hány g? Én láttam szalakálét mifelénk 1oo g de még 25o g -ost is.
Szerintem az nagyon sok, akkor lehet hogy csak egy kkanállal kell???

Judit írta...

Sziasztok!
Én is ismerem ezt a receptet, de nekünk a 40 dkg liszthez 1 mokkáskanál szalakálé kell tejben felfuttatva. Mindig jó úgy is.

Angéla Szilvási írta...

15 grammos csomagot használtam.
Hmm, nem is tudtam, hogy van nagyobb kiszerelésben is.

Megjegyzés küldése

Fel