Hozzávalók:
50 dkg finomliszt, 15 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 2 tojás, 1 dl méz.
Díszítéshez: cukormáz, cukormáz dekor toll.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 160 fokra, a tepsiket kibéleljük sütőpapírral.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, a porcukorba pedig belekeverjük a mézeskalács fűszerkeveréket, valamint a szódabikarbónát.
A lisztbe beleszórjuk a cukros keveréket, majd a tojással és a mézzel tésztát gyúrunk belőle.
Lisztezett deszkán, körülbelül 5 mm vastagra nyújtjuk, szaggatóval kiszaggatjuk, a tepsikbe rakjuk, ezt követően 8 perc alatt megsütjük.
Miután kihűlt, cukormázzal az alábbiak szerint díszítjük.
Utasítás szerint elkészítjük a cukormázat, porcukorral hintett folpack között vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk a formákkal.
Minden sütit egy kicsit megkenünk tojásfehérjével, vagy vízzel, hogy rátapadjon a cukormáz forma, utána a cukormáz dekor tollal díszítjük.
Megjegyzés:
Csak annyi sütit díszítettem a fehér cukormázzal, amennyit éppen tálaltam, mert gyorsan megkeményedik.
A többit jól záródó fémdobozba tettem, amit sütőpapírral kibéleltem.
Egy almaszeletet tettem közéjük, így biztosan tovább puhák maradnak, és finom ízt kapnak az almától.
50 dkg finomliszt, 15 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 2 tojás, 1 dl méz.
Díszítéshez: cukormáz, cukormáz dekor toll.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 160 fokra, a tepsiket kibéleljük sütőpapírral.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, a porcukorba pedig belekeverjük a mézeskalács fűszerkeveréket, valamint a szódabikarbónát.
A lisztbe beleszórjuk a cukros keveréket, majd a tojással és a mézzel tésztát gyúrunk belőle.
Lisztezett deszkán, körülbelül 5 mm vastagra nyújtjuk, szaggatóval kiszaggatjuk, a tepsikbe rakjuk, ezt követően 8 perc alatt megsütjük.
Miután kihűlt, cukormázzal az alábbiak szerint díszítjük.
Utasítás szerint elkészítjük a cukormázat, porcukorral hintett folpack között vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk a formákkal.
Minden sütit egy kicsit megkenünk tojásfehérjével, vagy vízzel, hogy rátapadjon a cukormáz forma, utána a cukormáz dekor tollal díszítjük.
Megjegyzés:
Csak annyi sütit díszítettem a fehér cukormázzal, amennyit éppen tálaltam, mert gyorsan megkeményedik.
A többit jól záródó fémdobozba tettem, amit sütőpapírral kibéleltem.
Egy almaszeletet tettem közéjük, így biztosan tovább puhák maradnak, és finom ízt kapnak az almától.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése