Aszalt áfonyás csokis süti

2013. máj. 2. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Aszalt áfonyás csokis süti, vörös áfonyával ízesített, kevert tésztás sütemény, darált dióval a tetején.
Aszalt áfonyás csokis süti
Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé, 1,5 dl víz, 20 dkg vaj, 30 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 10 dkg aszalt vörös áfonya, 2 tojás, 25 dkg cukor, 1,5 dl tejföl, 10 dkg darabolt dió.


Elkészítése:
Az étcsokoládét, a vizet és a vajat gőz fölött összeolvasztjuk.
A lisztbe belekeverjük a sütőport, valamint a vörös áfonyát.
Egy robotgéppel habosra keverjük a tojást a cukorral együtt.

A tojásos masszába beleforgatjuk a lehűtött csokoládét, a tejfölt, majd ezt követően a lisztet is.

Egy sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, a tetejét megszórjuk darabolt dióval, utána az előmelegített sütőben, 190 fokon, körülbelül 40 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel