Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé, 1,5 dl víz, 20 dkg vaj, 30 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 10 dkg aszalt vörös áfonya, 2 tojás, 25 dkg cukor, 1,5 dl tejföl, 10 dkg darabolt dió.
Elkészítése:
Az étcsokoládét, a vizet és a vajat gőz fölött összeolvasztjuk.
A lisztbe belekeverjük a sütőport, valamint a vörös áfonyát.
Egy robotgéppel habosra keverjük a tojást a cukorral együtt.
A tojásos masszába beleforgatjuk a lehűtött csokoládét, a tejfölt, majd ezt követően a lisztet is.
Egy sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, a tetejét megszórjuk darabolt dióval, utána az előmelegített sütőben, 190 fokon, körülbelül 40 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
10 dkg étcsokoládé, 1,5 dl víz, 20 dkg vaj, 30 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 10 dkg aszalt vörös áfonya, 2 tojás, 25 dkg cukor, 1,5 dl tejföl, 10 dkg darabolt dió.
Elkészítése:
Az étcsokoládét, a vizet és a vajat gőz fölött összeolvasztjuk.
A lisztbe belekeverjük a sütőport, valamint a vörös áfonyát.
Egy robotgéppel habosra keverjük a tojást a cukorral együtt.
A tojásos masszába beleforgatjuk a lehűtött csokoládét, a tejfölt, majd ezt követően a lisztet is.
Egy sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, a tetejét megszórjuk darabolt dióval, utána az előmelegített sütőben, 190 fokon, körülbelül 40 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése