Hozzávalók:
Tésztához: 2 tábla étcsokoládé, 10 dkg vaj, 4 tojás, 10 dkg cukor, 2 csomag vaníliacukor, 15 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 6 db mentolos csokoládé lapocska összedarabolva.
Krémhez: 1 tejszín ízű pudingpor, 2 evőkanál cukor, 3,5 dl tej, 2 teáskanál borsmenta aroma, zöld ételfesték, 3 dl tejszín, 6 db mentolos csokoládé lap apróra darabolva.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 20 x 30 cm -es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A csokoládét a vajjal vízfürdő felett megolvasztjuk.
A tojásokat a cukorral és a vaníliacukorral habosra keverjük.
A lisztbe belekeverjük a sütőport, valamint a darabolt mentolos csokoládét.
A már felolvasztott csokoládét a tűzről levesszük, belekeverjük a felvert tojásba, majd beleforgatjuk a lisztet.
Tepsibe öntjük, ezt követően körülbelül 20 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A pudingporba belekeverjük a cukrot, apránként adagoljuk hozzá a tejet, hogy ne legyen csomós.
Sűrűre főzzük, utána jégakkuval lehűtött vízbe folytonos keverés közben teljesen kihűtjük, hozzáadjuk a mentolos aromát és a zöld ételfestéket.
A tejszínt keményre felverjük, beleforgatjuk a pudingot.
A kihűlt süteményre rákenjük a habot, majd megszórjuk a tetejét a darabolt csokoládéval, utána hűtőbe tesszük, hogy a krém kellően megdermedjen.
Tésztához: 2 tábla étcsokoládé, 10 dkg vaj, 4 tojás, 10 dkg cukor, 2 csomag vaníliacukor, 15 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 6 db mentolos csokoládé lapocska összedarabolva.
Krémhez: 1 tejszín ízű pudingpor, 2 evőkanál cukor, 3,5 dl tej, 2 teáskanál borsmenta aroma, zöld ételfesték, 3 dl tejszín, 6 db mentolos csokoládé lap apróra darabolva.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 20 x 30 cm -es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A csokoládét a vajjal vízfürdő felett megolvasztjuk.
A tojásokat a cukorral és a vaníliacukorral habosra keverjük.
A lisztbe belekeverjük a sütőport, valamint a darabolt mentolos csokoládét.
A már felolvasztott csokoládét a tűzről levesszük, belekeverjük a felvert tojásba, majd beleforgatjuk a lisztet.
Tepsibe öntjük, ezt követően körülbelül 20 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A pudingporba belekeverjük a cukrot, apránként adagoljuk hozzá a tejet, hogy ne legyen csomós.
Sűrűre főzzük, utána jégakkuval lehűtött vízbe folytonos keverés közben teljesen kihűtjük, hozzáadjuk a mentolos aromát és a zöld ételfestéket.
A tejszínt keményre felverjük, beleforgatjuk a pudingot.
A kihűlt süteményre rákenjük a habot, majd megszórjuk a tetejét a darabolt csokoládéval, utána hűtőbe tesszük, hogy a krém kellően megdermedjen.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése