Hozzávalók:
Tésztához: 15 dkg méz, 5 dkg jó minőségű cukrozatlan kakaópor, 30 dkg liszt, 1 zacskó sütőpor, 2 zacskó vaníliás cukor, 1 teáskanál őrölt fahéj, egy pici só, 10 dkg darabolt dió, 40 dkg finomra reszelt cukkini, 3 tojás.
Tetejére: egy tábla tejcsokoládé, illetve táblás csokoládé díszítésnek.
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A mézet egy kicsit langyosítsuk meg, hogy kissé folyósabb legyen.
A kakaóport, a lisztet, a sütőport, a vaníliát, majd a fahéjat, a pici sót, valamint a darabolt diót jól keverjük össze.
A cukkinihez adjuk hozzá az egész tojásokat, illetve a mézet, utána forgassuk bele a lisztes keveréket.
Az elkészített tésztát öntsük a tepsibe, ezt követően süssük meg körülbelül 25 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzük.
Még melegen tegyük a tetejére a csokoládékockákat, kicsit hagyjuk megolvadni, utána szilikon ecsettel kenjük el a tetején.
A szeleteket díszíthetjük még valamilyen csokoládédarabokkal is.
Megjegyzés:
Ha a tetejét márványozni szeretnénk, akkor tehetünk rá fehér csokoládét is, és így mázoljuk szét.
Mióta olvastam ezt a trükköt, minden kevert sütinél ezt használom, amit csokimázzal szeretnék díszíteni.
Forrás: Kifli és levendula - Cukkinis brownie
Tésztához: 15 dkg méz, 5 dkg jó minőségű cukrozatlan kakaópor, 30 dkg liszt, 1 zacskó sütőpor, 2 zacskó vaníliás cukor, 1 teáskanál őrölt fahéj, egy pici só, 10 dkg darabolt dió, 40 dkg finomra reszelt cukkini, 3 tojás.
Tetejére: egy tábla tejcsokoládé, illetve táblás csokoládé díszítésnek.
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A mézet egy kicsit langyosítsuk meg, hogy kissé folyósabb legyen.
A kakaóport, a lisztet, a sütőport, a vaníliát, majd a fahéjat, a pici sót, valamint a darabolt diót jól keverjük össze.
A cukkinihez adjuk hozzá az egész tojásokat, illetve a mézet, utána forgassuk bele a lisztes keveréket.
Az elkészített tésztát öntsük a tepsibe, ezt követően süssük meg körülbelül 25 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzük.
Még melegen tegyük a tetejére a csokoládékockákat, kicsit hagyjuk megolvadni, utána szilikon ecsettel kenjük el a tetején.
A szeleteket díszíthetjük még valamilyen csokoládédarabokkal is.
Megjegyzés:
Ha a tetejét márványozni szeretnénk, akkor tehetünk rá fehér csokoládét is, és így mázoljuk szét.
Mióta olvastam ezt a trükköt, minden kevert sütinél ezt használom, amit csokimázzal szeretnék díszíteni.
Forrás: Kifli és levendula - Cukkinis brownie
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése