Fahéjas kakaós nyitott beigli

2013. jún. 30. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Fahéjas kakaós nyitott beigli, egy óra alatt elkészíthető, kelt tésztás sütemény, fahéjas kakaós krémmel, cukros tejjel lekenve.
Fahéjas kakaós nyitott beigli
Hozzávalók:
Tésztához: 2,5 dl tej, 3 dkg élesztő, csipetnyi só, 3 evőkanál kristálycukor, 50 dkg liszt, 2 tojássárgája, 6 dkg olvasztott vaj.
Krémhez: 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaópor, 2 teáskanál fahéj.
Tetejére: 2 evőkanál tej, 1 evőkanál kristálycukor.


Elkészítése:
A tésztához a tejet meglangyosítjuk, beletesszük az élesztőt, a csipetnyi sót, 1 teáskanál kristálycukrot, megszórjuk egy csipetnyi liszttel, majd felfuttatjuk.

A liszthez hozzákeverjük a maradék cukrot, mélyedést teszünk a közepébe, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, illetve az olvasztott vajat, utána alaposan kidagasztjuk.
Konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.

A kelesztést követően a lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, körülbelül egy 55 x 35 cm -es téglalappá.

A krém elkészítéséhez a puha vajat alaposan kikeverjük a porcukorral, a kakaóval, valamint a fahéjjal.

Lekenjük a krémmel a tésztát, szorosan feltekerjük, hosszában középen elvágjuk úgy, hogy az elején hagyjunk nagyjából 2 ujjnyit, majd a vágással felfelé összefonjuk.
A két végét koszorúba hajlítjuk, és óvatosan, a sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
Hagyjuk még egy kicsit kelni, közben előmelegítjük a sütőt 170 fokra.

Végezetül, körülbelül 20 perc sütés után lekenjük a tetejét a cukros tejjel, és még 10 percig, pirosra sütjük.


Adag: 4 főre
Elkészítési idő: 1 óra

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel