Hozzávalók:
Tésztához: 25 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál kakaópor, 1 kávéskanál fahéj, 1 vaníliás cukor, 1 tojás, 1 teáskanál rumaroma, 1 dl olaj, 2,5 dl tej.
Töltelékhez: magozott meggy, étcsokoládécseppek.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, egy 24 db -os mini és egy 6 db -os nagy muffin formát kibélelünk papír kapszlival.
Egy tálba jó alaposan összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a kakaóport, a fahéjat, valamint a vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk a tojást, a rumaromát, az olajat és a tejet.
Minden formát félig megtöltünk a masszával, teszünk beléjük egy - egy szem meggyet, a nagyobb formákba mehet kettőt - kettőt.
Ezek után ráhalmozzuk a maradék tésztát, a tetejükre étcsokoládécseppek szórunk, és végezetül 15 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Adag: 24 db kicsi és 6 db nagy muffin
Elkészítési idő: 25 perc
Tésztához: 25 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál kakaópor, 1 kávéskanál fahéj, 1 vaníliás cukor, 1 tojás, 1 teáskanál rumaroma, 1 dl olaj, 2,5 dl tej.
Töltelékhez: magozott meggy, étcsokoládécseppek.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, egy 24 db -os mini és egy 6 db -os nagy muffin formát kibélelünk papír kapszlival.
Egy tálba jó alaposan összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a kakaóport, a fahéjat, valamint a vaníliás cukrot, majd hozzáadjuk a tojást, a rumaromát, az olajat és a tejet.
Minden formát félig megtöltünk a masszával, teszünk beléjük egy - egy szem meggyet, a nagyobb formákba mehet kettőt - kettőt.
Ezek után ráhalmozzuk a maradék tésztát, a tetejükre étcsokoládécseppek szórunk, és végezetül 15 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Adag: 24 db kicsi és 6 db nagy muffin
Elkészítési idő: 25 perc
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése