Hozzávalók:
Tésztához: 25 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 3 evőkanál porcukor, 1 csomag vanília, 175 gramm tejföl, 1 egész tojás.
Egyebek: vaníliás porcukor a forgatáshoz, olaj a sütéshez.
Elkészítése:
A lisztbe beleszórjuk a sütőport, a porcukrot, valamint a vaníliát, a tejfölbe pedig belekeverjük a tojást.
A liszt közepébe mélyedést teszünk, beleöntjük a tojásos tejfölt, majd néhány mozdulattal tésztává gyúrjuk.
A sütéshez az olajat felforrósítjuk.
A tésztát lisztezett deszkán körülbelül 1 cm vastagra nyújtjuk, tetszőleges formájú szaggatóval kiszaggatjuk.
Végezetül forró olajban kisütjük, utána pedig vaníliás porcukorba forgatjuk.
Adag: 4 főre
Elkészítési idő: 15 perc
Tésztához: 25 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 3 evőkanál porcukor, 1 csomag vanília, 175 gramm tejföl, 1 egész tojás.
Egyebek: vaníliás porcukor a forgatáshoz, olaj a sütéshez.
Elkészítése:
A lisztbe beleszórjuk a sütőport, a porcukrot, valamint a vaníliát, a tejfölbe pedig belekeverjük a tojást.
A liszt közepébe mélyedést teszünk, beleöntjük a tojásos tejfölt, majd néhány mozdulattal tésztává gyúrjuk.
A sütéshez az olajat felforrósítjuk.
A tésztát lisztezett deszkán körülbelül 1 cm vastagra nyújtjuk, tetszőleges formájú szaggatóval kiszaggatjuk.
Végezetül forró olajban kisütjük, utána pedig vaníliás porcukorba forgatjuk.
Adag: 4 főre
Elkészítési idő: 15 perc
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése