Hozzávalók:
Kekszes alaphoz: 20 dkg darált keksz, 6 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg vaj, 1,5 dl tej.
Krémhez: 25 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 2 csomag vaníliacukor, 1 citrom leve, 2 dl habtejszín, csokidara, 1 evőkanál zselatin, 5 evőkanál víz, 25 dkg epervelő, 2 evőkanál porcukor.
Elkészítése:
A kekszes alap elkészítéséhez egy tálban a darált kekszet és a zsemlemorzsát, a felolvasztott vajjal és tejjel összedolgozzuk, majd az így kapott kekszes masszát egy alufóliával kibélelt tortaformába tesszük.
Szépen elegyengettük a forma alján a kekszet, utána hűtőbe tesszük addig, amíg elkeverjük a krémet.
A mascarponét a porcukorral, a vaníliás cukorral, valamint a citrom levével, egy habverő segítségével simára keverjük.
Ezt követően a habtejszínt verjük kemény habbá, ízlés szerint csokidarát is adhatunk hozzá.
A zselatint a vízzel csomómentesre olvasszuk fel a tűzön, utána langyosra hűtjük és hozzákeverjük a mascarponés krémhez a habbal együtt.
Az így elkészült krémet a kekszes alapon egyenletesen elsimítjuk, tetejét díszíthetjük.
Az epervelőt a porcukorral összeturmixoljuk, és a torta tetejére a közepéből spirális irányba kiindulva apró pöttyöket teszünk, majd ugyanebből az irányból határozott mozdulatokkal, a pöttyök közepét egy fogpiszkálóval vagy hústűvel összekötve szív alakhoz hasonló formát húzunk.
Természetesen a díszítés és a tálalás bármilyen lehet, ebben az esetben évfordulós ajándék miatt kerültek a szívek a torta tetejére.
Megjegyzés
Ezt a tortát is elküldtem Kiskanál Valentin-napi link bulijára.
Kekszes alaphoz: 20 dkg darált keksz, 6 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg vaj, 1,5 dl tej.
Krémhez: 25 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 2 csomag vaníliacukor, 1 citrom leve, 2 dl habtejszín, csokidara, 1 evőkanál zselatin, 5 evőkanál víz, 25 dkg epervelő, 2 evőkanál porcukor.
Elkészítése:
A kekszes alap elkészítéséhez egy tálban a darált kekszet és a zsemlemorzsát, a felolvasztott vajjal és tejjel összedolgozzuk, majd az így kapott kekszes masszát egy alufóliával kibélelt tortaformába tesszük.
Szépen elegyengettük a forma alján a kekszet, utána hűtőbe tesszük addig, amíg elkeverjük a krémet.
A mascarponét a porcukorral, a vaníliás cukorral, valamint a citrom levével, egy habverő segítségével simára keverjük.
Ezt követően a habtejszínt verjük kemény habbá, ízlés szerint csokidarát is adhatunk hozzá.
A zselatint a vízzel csomómentesre olvasszuk fel a tűzön, utána langyosra hűtjük és hozzákeverjük a mascarponés krémhez a habbal együtt.
Az így elkészült krémet a kekszes alapon egyenletesen elsimítjuk, tetejét díszíthetjük.
Az epervelőt a porcukorral összeturmixoljuk, és a torta tetejére a közepéből spirális irányba kiindulva apró pöttyöket teszünk, majd ugyanebből az irányból határozott mozdulatokkal, a pöttyök közepét egy fogpiszkálóval vagy hústűvel összekötve szív alakhoz hasonló formát húzunk.
Természetesen a díszítés és a tálalás bármilyen lehet, ebben az esetben évfordulós ajándék miatt kerültek a szívek a torta tetejére.
Megjegyzés
Ezt a tortát is elküldtem Kiskanál Valentin-napi link bulijára.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése