Vörös bársony muffin

2014. febr. 14. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Vörös bársony, más néven Red Velvet muffin, ezúttal Valentin napra sütve, kókuszos pudingporral és zselés szivecskével díszítve.
Vörös bársony muffin
Hozzávalók:
Tésztához: 18 dkg liszt, 1 evőkanál kakaópor, fél teáskanál szódabikarbóna, csipetnyi só, 10 dkg kristálycukor, 1 teáskanál vanília, 125 ml olaj, 1 teáskanál 10% -os ecet, 1 db tojás, kávéskanál hegynyi piros ételfesték (Wilton gél állagú), 3 evőkanál tejföl.
Díszítéshez: 2 csomag kókuszos pudingpor, 3 evőkanál kristálycukor, 5 dl tej.
Zselés szívekhez: 2 dl málna ízű szörp, 20 g zselatin.


Elkészítése:
A sütőt melegítsük fel 175 fokra, készítsük elő a muffin formákat.

Egy keverőtálba tegyük bele a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, és a sót, majd keverjük jól össze.
Egy másik tálba pedig a kristálycukrot, a vaníliát, az olajat, az ecetet, a tojást, az ételfestéket, valamint a tejfölt, és keverünk.

Ezt követően, a két tálban lévő hozzávalókat összeöntjük, és ismét keverünk.
Egy fagyis kanál segítségével a muffin formákat a 3/4 részig töltjük, utána 20 - 25 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

A díszítéshez a pudingport összekeverjük a kristálycukorral és a tejjel, sűrűre főzzük, majd langyosra hűtjük.

A szívekhez a szörpbe elkeverjük a zselatinport, forrásig hevítjük de nem forraljuk, szív alakú jégkocka tartóba vagy bonbon formába tesszük, hűtőben dermesztjük.

Csillagcsöves tortadíszítőbe tesszük a pudingot, ezzel díszítjük a muffinokat, és zselés szívekkel tesszük alkalmivá.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel