Hozzávalók:
35 dkg túró, 6 tojás, 3,5 dl tej, 20 dkg liszt, 1,5 teáskanál sütőpor, 7 dkg vaj, csipetnyi só.
Elkészítése:
A túrót áttörjük a tojások sárgájával valamint a tej felével.
Ezt követően hozzáadjuk a tej másik felét, a sütőporos lisztet és az olvasztott vajat.
A tojásfehérjéket a csipetnyi sóval kemény habbá verjük, utána a masszához keverjük.
A tésztát körülbelül 1 órán át pihentetjük, majd a forró, vajazott gofri sütőben kisütjük, és baracklekvárral megkenve tálaljuk.
Adag: 20 db
35 dkg túró, 6 tojás, 3,5 dl tej, 20 dkg liszt, 1,5 teáskanál sütőpor, 7 dkg vaj, csipetnyi só.
Elkészítése:
A túrót áttörjük a tojások sárgájával valamint a tej felével.
Ezt követően hozzáadjuk a tej másik felét, a sütőporos lisztet és az olvasztott vajat.
A tojásfehérjéket a csipetnyi sóval kemény habbá verjük, utána a masszához keverjük.
A tésztát körülbelül 1 órán át pihentetjük, majd a forró, vajazott gofri sütőben kisütjük, és baracklekvárral megkenve tálaljuk.
Adag: 20 db
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése