Hozzávalók
Tésztához 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 nagy csipet só, 1 csomag sütőpor, 15 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 4 evőkanál tejföl, 2 tojássárgája.
Töltelékhez 2 kg alma, 20 dkg cukor, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál búzadara.
Tepsi kenéséhez 3 dkg margarin, 2 evőkanál liszt.
Kenéshez 1 egész tojás.
Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, egy 25x35 cm-es tepsit kikenjük a margarinnal, utána beszórjuk a liszttel.
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, beleszórjuk a sót, a sütőport, a porcukrot, valamint a reszelt citromhéjat.
A tejfölbe belekeverjük a tojások sárgáját, majd a lisztbe öntjük, és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk.
Miután kész, hűtőbe tesszük, ezalatt elkészítjük az almás tölteléket.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a levét kifacsarjuk.
Ezt követően beleszórjuk a cukrot, a fahéjat, a vaníliás cukrot, majd jó alaposan összekeverjük.
A tésztát megfelezzük, az egyiket kinyújtjuk, belesimítjuk a tepsibe, villával megszurkáljuk, leszórjuk a búzadarával, utána rásimítjuk az almás tölteléket.
A másik lapot is kinyújtjuk, rácsozóval mintázzuk, és rátesszük a töltelékre.
A lelógó részeket levágjuk, ismét kinyújtjuk, virágokat és leveleket szaggatunk belőle.
A tészta tetejét lekenjük a felvert egész tojással, kirakjuk a virágokkal és a levelekkel, sütőbe tesszük, 40 percig sütjük.
Tésztához 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 nagy csipet só, 1 csomag sütőpor, 15 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 4 evőkanál tejföl, 2 tojássárgája.
Töltelékhez 2 kg alma, 20 dkg cukor, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál búzadara.
Tepsi kenéséhez 3 dkg margarin, 2 evőkanál liszt.
Kenéshez 1 egész tojás.
Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, egy 25x35 cm-es tepsit kikenjük a margarinnal, utána beszórjuk a liszttel.
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, beleszórjuk a sót, a sütőport, a porcukrot, valamint a reszelt citromhéjat.
A tejfölbe belekeverjük a tojások sárgáját, majd a lisztbe öntjük, és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk.
Miután kész, hűtőbe tesszük, ezalatt elkészítjük az almás tölteléket.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a levét kifacsarjuk.
Ezt követően beleszórjuk a cukrot, a fahéjat, a vaníliás cukrot, majd jó alaposan összekeverjük.
A tésztát megfelezzük, az egyiket kinyújtjuk, belesimítjuk a tepsibe, villával megszurkáljuk, leszórjuk a búzadarával, utána rásimítjuk az almás tölteléket.
A másik lapot is kinyújtjuk, rácsozóval mintázzuk, és rátesszük a töltelékre.
A lelógó részeket levágjuk, ismét kinyújtjuk, virágokat és leveleket szaggatunk belőle.
A tészta tetejét lekenjük a felvert egész tojással, kirakjuk a virágokkal és a levelekkel, sütőbe tesszük, 40 percig sütjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése