Hozzávalók
Tésztához 13 dkg vaj, 13 dkg porcukor, 1 db tojás, 23 dkg liszt, 10 dkg holland kakaó, 1 teáskanál szódabikarbóna, fél teáskanál sütőpor, csipetnyi só.
Krémhez 7 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 5 evőkanál habtejszín, 1 teáskanál vanília aroma (vagy más ízesítésű aroma).
Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 160 fokra, 3 tepsit pedig kibélelünk sütőpapírral.
Először a krémet készítjük el.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd kanalanként hozzáadjuk a habtejszínt, az aromát, és még egy kicsit tovább verjük.
Hűtőben tartjuk, amíg elkészülnek és kihűlnek a kekszek.
A tésztához a vajat habosra keverjük a porcukorral, utána hozzáadjuk az egész tojást.
A lisztbe belekeverjük a kakaóport, a szódabikarbónát, a sütőport valamint a csipetnyi sót.
A vajas krémhez hozzáöntjük a lisztes keveréket, fakanállal kissé összekeverjük, ezután a robotgép dagasztó pálcájával alaposan összedolgozzuk, amíg szinte kifényesedik a tészta.
Kinyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk kör alakú szaggatóval, majd a kekszek felébe mintát nyomunk.
Ezt követően tepsibe rakosgatjuk, tepsinként 7 percig sütjük, de ne tovább mert különben kiszárad.
Miután kisültek és kihűltek a kekszek, minden sima felületűre teszünk egy-egy teáskanálnyi krémet, óvatosan rányomjuk a mintásakat addig, amíg a krém egészen a szélekig nem ér.
Néhány perc alatt megpuhul és fogyasztható is.
Tésztához 13 dkg vaj, 13 dkg porcukor, 1 db tojás, 23 dkg liszt, 10 dkg holland kakaó, 1 teáskanál szódabikarbóna, fél teáskanál sütőpor, csipetnyi só.
Krémhez 7 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 5 evőkanál habtejszín, 1 teáskanál vanília aroma (vagy más ízesítésű aroma).
Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 160 fokra, 3 tepsit pedig kibélelünk sütőpapírral.
Először a krémet készítjük el.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd kanalanként hozzáadjuk a habtejszínt, az aromát, és még egy kicsit tovább verjük.
Hűtőben tartjuk, amíg elkészülnek és kihűlnek a kekszek.
A tésztához a vajat habosra keverjük a porcukorral, utána hozzáadjuk az egész tojást.
A lisztbe belekeverjük a kakaóport, a szódabikarbónát, a sütőport valamint a csipetnyi sót.
A vajas krémhez hozzáöntjük a lisztes keveréket, fakanállal kissé összekeverjük, ezután a robotgép dagasztó pálcájával alaposan összedolgozzuk, amíg szinte kifényesedik a tészta.
Kinyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk kör alakú szaggatóval, majd a kekszek felébe mintát nyomunk.
Ezt követően tepsibe rakosgatjuk, tepsinként 7 percig sütjük, de ne tovább mert különben kiszárad.
Miután kisültek és kihűltek a kekszek, minden sima felületűre teszünk egy-egy teáskanálnyi krémet, óvatosan rányomjuk a mintásakat addig, amíg a krém egészen a szélekig nem ér.
Néhány perc alatt megpuhul és fogyasztható is.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése