Párizsi krémes Minion torta

2014. nov. 10. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Párizsi krémes Minion torta, csokis piskótalap, csokoládés tejszínes krémmel töltve.
Párizsi krémes Minion torta
Hozzávalók
Piskótákhoz 9 tojás, 33 dkg kristálycukor, 6 csomag csokoládés pudingpor, 3 kávéskanál sütőpor.
Párizsi krémhez 2,5 dl tejszín, 15 dkg kristálycukor, 12,5 dkg kakaó, 35 dkg vaj, 10 dkg porcukor.
Bevonathoz 20 dkg ráma, 20 dkg porcukor, sárga, kék, szürke, fekete, és fehér színű cukormassza, étkezési keményítő.


Elkészítése
A párizsi krémhez, a tejszínt a kristálycukorral addig forraljuk, amíg a cukor felolvad, ezt körülbelül 5 perces forralással érjük el.
Hozzákeverjük a kakaót, utána amikor már sima, de még meleg a krém, hozzáadunk 25 dkg puha vajat, majd hagyjuk kihűlni.

A maradék vajat a porcukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a kakaós keveréket, a robotgép legmagasabb fokozatán, jó alaposan dolgozzuk össze, amíg teljesen egyneművé nem válik.
Miután kész, hűtőbe tesszük, és pár óra hűtés után átkeverjük.

A piskótákhoz, előmelegítjük a sütőt 180 fokra, egy 25x35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.

Egy piskótalaphoz, 3 tojásfehérjét kemény habbá verünk, apránként adagolva hozzá 11 dkg kristálycukorral.
Ezt követően beleszórunk 2 csomag pudingport és 1 kávéskanál sütőport.

Néhány perc alatt, sütőtől függően megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Ugyan így elkészítjük a másik két lapot is.

A kihűlt lapokat megtöltjük a párizsi krémmel, és hűtőben tartjuk.

A torta összeállításnál, a bevonathoz, a nagyon puha rámát alaposan kihabosítjuk a porcukorral, vékonyan körbekenjük a torta oldalát és a tetejét.
A cukormasszát étkezési keményítővel megszórt nyújtólapon kinyújtjuk, majd beborítjuk vele a tortát, amit hűtőben tárolunk szeletelésig.



Megjegyzés
A párizsi krém receptért, TücsökBogárnak jár a köszönet.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel