Banános csodasüti

2015. jan. 11. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
A Banános csodasüti, aszalt vörös áfonyával, darabolt mogyoróval, valamint csokipöttyökkel ízesített sütemény.
Banános csodasüti
Hozzávalók
25 dkg szoba-hőmérsékletű vaj, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 érett banán, 4 tojás, 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 citrom reszelt héja, 5 dkg aszalt vörös áfonya, 5 dkg csokipötty, 5 dkg darabolt mogyoró, 5 dkg reszelt csokoládé.


Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 190 fokra, egy 25x35 cm-es tepsit pedig kibélelünk sütőpapírral.

A vajat a porcukorral valamint a vaníliás cukorral habosra keverjük, a banánokat villával összetörjük, utána belekeverjük a vajkrémbe.
Egyenként beleütjük az egész tojásokat, majd jó alaposan összekeverjük.

A lisztbe beleszórjuk a sütőport, a citrom reszelt héját, az aszalt áfonyát, valamint a csokipöttyöket.

A banános masszába belekeverjük a lisztes keveréket, beleöntjük a tepsibe, a tetejére rászórjuk a darabolt mogyorót, és a reszelt csokoládé felét.
Betesszük a sütőbe, majd körülbelül 25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Miután elkészült, kivesszük a sütőből, ráteszünk egy tálcát, megfordítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, utána egy másik tálca segítségével rögtön visszafordítjuk.
Végezetül, még a forró süti tetejére rászórjuk a maradék reszelt csokoládét.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel